INSCHRIJVINGEN 2019-2020

INSCHRIJVINGSPROCEDURE: ALGEMEEN

INSCHRIJVEN VOOR HET EERSTE JAAR


Zit uw kind in het zesde leerjaar? Ja?

Dat betekent dat u voor volgend schooljaar uw zoon of dochter opnieuw dient in te schrijven in een secundaire school naar uw keuze.

Het Lokaal Overleg Platform besliste, in navolging van de bepalingen binnen het Decreet Gelijke Onderwijskansen, op welke manier u dat kan doen.

Nieuwe regeling 2019-2020: tot  begin december 2018  gingen we uit van onderstaande procedure - wij gaven deze informatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Eerst en vooral moet u zich tussen 1 en 26 april 2019 registreren via de website www.inschrijveninbrussel.be. U beantwoordt ook de vragen i.v.m. de thuistaal en de GOK-criteria. Deze informatie wordt nadien door de school gecontroleerd.

Vergeet niet ook uw schoolkeuze(s) op te geven. Op basis hiervan zal u een school worden toegewezen. Op 27 mei 2019 ontvangt U een mail van het Lokaal Overleg Platform waarin de school vermeld staat waar uw kind gunstig gerangschikt werd. Van 29 mei tot 18 juni 2019 kan u uw kind, na telefonische afspraak, inschrijven in deze school waaraan uw kind werd toegewezen.

UPDATE - 21 DECEMBER 2018

DOOR EEN UITSPRAAK VAN DE RAAD VAN STATE zal bovenstaande nieuwe aanmeldingsprocedure NIET uitgevoerd worden. Er zal hoogstwaarschijnlijk teruggegrepen worden naar de vroegere tijdslijn. Dit wil zeggen dat de aanmelding op  www.inschrijveninbrussel.be moet gebeuren tussen  7 januari 2019 en 1 februari 2019; inschrijven in de toegewezen school kan dan tussen 13 maart 2019 en 2 april 2019.  

 

 

INSCHRIJVEN VOOR HET TWEEDE TOT EN MET HET ZESDE JAAR


U kan zich rechtstreeks aanmelden bij de school, telefonisch of via mail: info@atheneum-koekelberg.be, VANAF de eerste woensdag NA de paasvakantie, 24 april 2019.

U krijgt dan een afspraak om langs te komen om de inschrijving te vervolledigen. Breng zeker het recentste schoolrapport mee en de identiteitskaart van uw zoon/dochter en van één van beide ouders. 

 

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW: 

Wil je onze school leren kennen? Kom dan langs op dinsdag 2 april 2019 voor een infosessie om 19u. Je kan je inschrijven via deze link: https://bit.ly/2E80vly.

 

Graadcoö 1ste graad

INSCHRIJVINGSPROCEDURE: OP ONZE SCHOOL

Indien u uw kind mag inschrijven in het eerste jaar in ons Atheneum Unesco, neemt u contact op met de graacoördinator, dhr. Dirk Van Geertruyen, via het telefoonnummer 02/468.20.40 of via het mailadres dirk.vangeertruyen@atheneum-koekelberg.be.

Graadcoö 1ste graad